IBPS Po

Monday, 31 August 2015

SSC JE Admit Card 2015 Download



Staff Selection Commission (SSC) has decided to conduct the written examination for full fill the vacant positions like Junior Engineer posts. Candidates who are going to taking part in the SSC Junior Engineer 2015 written examination and after completion of the online registration process, those applied contenders are seriously waiting for their SSC JE Admit Card 2015. All the applied aspirants may check and download their admit cards through its main portal.

Details about SSC JE Admit Card 2015:

Staff Selection Commission (SSC) has discharged an official notification for appointing the applicants as the posts of junior engineer posts in civil, mechanical and etc departments through this drive. Large numbers of applicants are applied for this SSC JE 2015 written examination. SSC has decided to conduct the written examination will be held on 06 December, 2015 but some administration problems, examination is postponed. Staff Selection Commission (SSC) is going to conduct the SSC JE 2015 written examination will be held on 20 December, 2015 at various examination centers.
Staff Selection Commission (SSC) is going to announce the SSC JE Admit Card 2015 on or before the examination date at its main portal. All the applied contenders must download their admit card through online. Applicants should reach on or before the 30 minutes before the examination time. Aspirants must bring their admit card to the examination hall to attend for the written examination.

How to download SSC JE Admit Card 2015:

·         Go to the official website of the SSC www.ssc.nic.in.
·         Click on the admit card button.
·         After that, enter your application number and date of birth and etc.
·         Click on the submit button.
·         Admit card will be appeared on your computer screen and take hard copy of it for future usage.




IBPS Preparation


IBPS Preparation:

The Institute of Banking Personnel Selection conducts Common Written Exam (CWE) yearly. The recruitment in private, public, co-operative and rural banks in India is done with the help of this two-tier examination system followed by a rigorous interview procedure. Roughly, every year nearly 1.5 crore of students appear for this coveted exam. The CWE by IBPS is considered as one of the toughest exams to assess the knowledge of aspirants in aptitude at entry level banking jobs in India.
The IBPS issues a valid score card on the basis of CWE procedure, the candidates are called for final interview and then recruited to top banks on the basis of merit. The post for which CWE is conducted includes Clerks, Probationary Officers, Management Trainees and Specialist Officers. The exam is conducted yearly on a tentative schedule where a candidate has to appear for preliminary as well as mains examinations.
The banking sector is one of the industries that see exponential growth with the boom of market; thereby there are yearly lots of vacancies released by IBPS. A person who is willing to attempt IBPS exam is expected to have general knowledge regarding banking industry, finance sector, and a grasp on aptitude. The objective of having the CWE is to impart a common platform to the candidates coming from different backgrounds and join banking sector. The candidates are supposed to have basic Computer Knowledge and English Comprehension skills. Since the transactions in a bank are not limited to a geographic area, aspirants should know the skills to analyze reason, comprehend, and understand what a customer demands....

Our study material has been largely divided into five sections:
·         Arithematic/Numerical Ability
·         Reasoning 
·         English
·         Computer Knowledge 

Sunday, 30 August 2015

Current Affairs August Quiz


Dear Friends,

Current Events is the most important thing in all kind of competitive exams. Here we provide Current Affairs Quiz Questions as well as General Knowledge Questions. Practice it and brush up your knowledge.

1. Who scored the fastest 8000 runs in ODIs and broke the record of Sourav Ganguly?
a) Virat Kohli
b) Berndon McCullum
c) AB De Villiers
d) Steven Smith

Answer c) AB De Villiers. South African Batsman AB de Villiers has created a record by scoring the fastest 8000 ODI runs during the third ODI against New Zealand in Durban.

2. Guru Tegh Bahadur Trophy is associated with
a) Badminton
b) Cricket
c) Football
d) Hockey

Answer d) Hockey. Air India has won the Guru Tegh Bahadur Hockey title by defeating defending champions Army XI 3-1 in the finals played at the MHA-Mahindra Stadium, Mumbai.

3. The CAMPA Funds is associated with
a) Sports Development
b) Road Development
c) Poverty Eradication
d) Reforestation

Answer d) Reforestation. GOI launches E-Payment Module to deposit compensatory levies into CAMPA Funds. CAMPA – Compensatory Afforestation Fund Management and Planning Authority.

4. Exercise Ekuverin is the military training between India and
a) Singapore
b) Mauritius
c) Seychelles
d) Maldives

Answer d) Maldives. The Sixth Joint Military Training Exercise between the Indian Army and the Maldives National Defence Forces (EXERCISE EKUVERIN – VI), will be conducted at Pangode Military Station, Trivandrum, Kerala.

5. Who was conferred with UEFA Best Player in Europe award?
a) Usain Bolt
b) Lionel Messi
c) John Travis
d) Christiano Ronaldo

Answer b) Lionel Messi. Argentina’s Lionel Messi has been named the UEFA Best Player in Europe for the 2014-15 season for helping Barcelona to a Treble of trophies.

6. Recently WHO has declared that mothers and newborns are free from tetanus in
a) Nepal
b) Bhutan
c) Bangladesh
d) India

Answer d) India. The WHO has declared that mothers and newborns are free from tetanus at the time of birth in India. The announcement was made by Prime Minister Narendra Modi after inaugurating the Call to Action Summit 2015 on reducing child and maternal deaths across the world in New Delhi.

7. Darryl Dawkins, who passed away recently, was associated with
a) Football
b) Cricket
c) Volleyball
d) Tennis

Answer c) Volleyball. The NBA has lost one of the most dynamic players and personalities in its history, as Darryl Dawkins passed away at the age of 58 due to heart attack. He was also referred as “Chocolate Thunder”.

8. Vassiliki Thanou has sworn in as the first female Prime Minister of
a) Mexico
b) Greece
c) Spain
d) Norway
Answer b) Greece. Vassiliki Thanou, president of Greece’s supreme court, has sworn in as head of a caretaker government that will lead the heavily indebted nation until election, which is expected to take place on 20 September.

9. The Headquarters of National Thermal Power Corporation Ltd is in
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Kolkata
d) Chennai

Answer b) New Delhi. NTPC, India’s largest power generator sets a record highest single-day electricity generation of 733.12 million units.

10. The Harvest Festival Thiru Onam is famous in
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Kerala
d) Karnataka

Answer c) Kerala. Kerala is celebrating its biggest harvest festival Thiru Onam. Celebrations started in Kerala with Onam Pookkalam, which is the floral carpet laid on the floors in the early morning.

11. Who has been appointed as the Chairman of National Highways Authority of India?
a) Girish Shankar
b) Pravir Kumar
c) Amarendra Sinha
d) Raghav Chandra
Answer d) Raghav Chandra

12. Ajit M Sharan has been appointed as the Secretary in Ministry of
a) Tourism
b) Corporate Affairs
c) AYUSH
d) Sports

Answer c) AYUSH

13. Indian Women’s team has qualified for Olympics after a gap of
a) 20 years
b) 26 years
c) 30 years
d) 36 years

Answer d) 36 years. Indian women’s hockey team has qualified for the next year’s Rio Olympics after a long gap of 36 years. Indian women’s hockey team last featured in an Olympics in the 1980 Moscow Games.

14. The IndPay mobile app service has been launched by
a) Indian Bank
b) Bank of India
c) Indian Overseas Bank
c) Canara Bank

Answer a) Indian Bank. Indian Bank has launched IndPay, a mobile application service that enables its customers to operate bank accounts from anywhere, anytime. IndPay can be operated through smartphones compatible with Android, Windows and iOS mobile operating systems.

15. National Sports Day is observed on August 29 in the memory of
a) Milkha Singh
b) Dhyanchand
c) Ashok Sinha
d) Arvind Manimaran
Answer b) Dhyanchand.

16. _________ has received final approval from USFDA to manufacture and market Raloxifene Hydrochloride tablets.
a) Reddy’s Labarotories
b) Sun Pharma
c) Biocon
d) Aurobindo Pharma

Answer d) Aurobindo Pharma. Raloxifene Hydrochloride tablets are indicated for the treatment and prevention of osteoporosis in postmenopausal women.

17. GOI has given approval to rename Delhi’s Aurangzeb Road
a) Sardar Vallabhai Patel Road
b) Abdul Kalam Road
c) AB Vajpayee Road
d) Sunitha Williams Road

Answer b) Abdul Kalam Road. The decision has been made by New Delhi Municipal Corporation (NDMC).

18. India has gifted its former Indian Coast Guard (ICG) Ship Varaha to
a) Bangladesh
b) Indonesia
c) Sri Lanka
d) Seychelles

Answer c) Sri Lanka.

19. Name the open source web based tool launched by NITI Aayog?
a) IESS 2043
b) IESS 2045
c) IESS 2047
d) IESS 2049

Answer c) IESS 2047. National Institution for Transforming India (NITI) Aayog has launched the second version of an open source web based tool India Energy Security Scenarios 2047 calculator (IESS 2047). It aims to explore wide range of potential future energy scenarios for India including for its diverse energy supply and demand sectors leading up to 2047.

20. Who has been chosen for the inaugural Sunhak Peace Prize?
a) Vinayak Mahadevan
b) Sathyadev
c) Modadugu Vijay Gupta
d) Saravana Kumar

Answer c) Modadugu Vijay Gupta. Sunhak Peace Prize was founded earlier in 2015 by South Korean religious leader Dr Hak Ja Han Moon.

21. GOI has declared the names of how many cities for its ambitious Smart Cities Project?
a) 90
b) 93
c) 98
d) 95

Answer c) 98 Cities. Of the total 98 cities, 13 were selected from Uttar Pradesh, 12 from Tamil Nadu, 10 from Maharashtra, 7 from Madhya Pradesh, 3 each from Bihar and Andhra Pradesh.

22. Sanjay Kapoor, the Chairman of ________ has stepped down recently.
a) Samsung
b) Airtel
c) Micormax
d) Snapdeal

Answer c) Micormax.

23. The International Day against Nuclear Tests in observed on
a) August 28
b) August 29
c) August 30
d) August 31


Answer b) August 29. Theme – “Towards Zero: Resolving the Contradictions”.


Friday, 28 August 2015

IBPS RRB CWE-IV Office Assistant- Previous Year Question Papers


IBPS RRB CWE-IV Office Assistant- Previous Year Question Papers held on 21.09.2014 -Download in PDF:

Institute of Banking Personal Selection (IBPS) has announced the Regional Rural Bank (RRB) Officers and Office Assistant Examination of the year 2015. Here with we have given the previous question papers of IBPS RRB Office Assistant Exam held on 21st September 2014 in PDF. Candidates those who are applied for this examination can download it and use it for the preparation.


Click Below to download the Previous Question Papers with Answer Key: